неделя, 26 декември 2010 г.

Тиквеник



Необходими продукти за 6 - 8 пoрции


600 – 700 г рендосана тиква
70 г едро нарязани орехи
олио, захар, канела
6 бр. листа (кори за баница)
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.    Рендосаната тиква се разделя на 3 равни части (ако е много водна изстискайте малко сока)
  1. Върху две от корите се слага едната част от тиквата, поръсва се с орехи, с 3-4 с. л. захар, 2 – 3 с. л. слънчогледово олио, канела. Навива се на не много стегнато руло.

  1. По същия начин правим и другите две рола. Наредете ги не много плътно едно до друго в покрита с пергаментова хартия тава от фурната. Намажете с олио и печете в предварително затоплена фурна около 1 час на 160º – 170º С.
Преди сервиране поръсете с пудра захар

Няма коментари:

Публикуване на коментар