сряда, 4 май 2011 г.

Авокадо салата




Необходими продукти за 2 порции:

1 авокадо
1 домат
1-2 кисели краставички (може и без тях)
зехтин, винен оцет, сол и черен пипер на вкус
за украса – малко магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете авокадото по дължина на две. Хванете двете половинки и ги завъртете в противоположни посоки. С помощта на супена лъжица отстранете ядката и корите.
  2. Нарежете на шайбички и подредете в чинии.
  3. За соса- разбъркайте 2-3 с.л. зехтин, 2-3 с.л. оцет, сол и черен пипер. Добавете нарязаните на малки кубчета обелен домат и кисели краставички. Дегустирайте и при необходимост доовкусете.
  4. Полейте авокадото със соса, украсете с магданоз и сервирайте.

Като купувате авокадо, гледайте да поддава леко на пипане, ако е много твърдо, го оставете няколко дни на стайна температура

Няма коментари:

Публикуване на коментар