неделя, 21 ноември 2010 г.

Кои са по-добри кулинари - мъжете или жените?

Според мен мъжете и жените са еднакво добри кулинари. Единствената разлика е, че жените не са достатъчно физически силни, за да си вършат подобаващо работата в кухнята. Аз съм готвила за 100-150 човека и повярвайте ми - доста е тежко. Цялата тази огромна посуда, преместването и от едно място на друго, разбъркването, пресипването, пренасянето и обработването на огромни количества продукти са непосилни за нас. Отделно жената с нейните задължения като майка, съпруга и домакиня не трябва да се подценяват. Знаем, че професията готвач има и един голям недостатък - няма рождени дни, коледни и новогодишни празници със семейството, тогава са най-силните дни и трябва да се работи. Представете си една майка, която никога не е вкъщи на най-очакваните празници? Разбира се, има и кулинари, като Lea Linster, която е най-известната готвачка в Люксембург, позната на всички гурме хора в Европа и не само. Но това са жени в повечето случаи без семейства и най-вече без деца. 
Телевизионните кулинарни предавания, също са "окупирани" от мъже, както е впрочем и при комиците. И там има изобилие на тестостерон. Факт е, че мъжете могат по-добре да се наложат на сцената. 
По статистика 90% от ежедневно изконсумираната храна се приготвя от жени. Така че, дами и господа, темата остава толкова противоречива, колкото и въпроса - кое е дошло първо кокошката или яйцето?

Няма коментари:

Публикуване на коментар