понеделник, 14 февруари 2011 г.

Клуб сандвич



Необходими продукти за 4 порции:

200-250 г пилешко филе
8 или 12 фини шайби пушен бекон
12 бр тостерни филийки
4 яйца
1-2 домата
няколко крехки листа – айсберг салата

За коктейлния сос:
60 г кетчуп
40 г майонеза
1 ч.л. коняк
сол и черен пипер на вкус

За авокадо сос
:
1 зряло авокадо
1 ч.л. дижонска горчица
2 с.л. пресен лимонов сок

Начин на приготвяне
:

1.  Пилешкото филе се запържва набързо от двете страни (не повече от по 1 мин. на страна), слага се върху алуминиево фолио, поръсва се с черен пипер и сол. Затваря се добре отвсякъде и се пече във предварително затоплена на 170-180ºС фурна около 10 мин.
2.
 За коктейлния сос – всички продукти се разбъркват. За авокадо соса – авокадото се намачква добре с вилица и се разбърква с останалите продукти.
3.  Бекона се изпържва без допълнителна мазнина от двете страни. Нарязва се на половинки. Тостерният хляб се запича в тостер. Пилешкото месо се нарязва по възможност на пряко, с дебелина около ½-1 см.
4.    Яйцата се изпържват добре от двете страни, но да останат сочни. Подреждането е -  филийка, намазва се с единия сос, няколко листенца салата, ред пилешко месо, 2 или 4 половинки бекон, резенчета обелен домат.
5.    Втората филийка се намазва с другия сос, слага се малко салата, яйце и пак 2 или 4 половинки бекон. Затваря се с третата филийка. Сандвичът се набожда (в дълбочина) от двете страни с клечка за зъби. С остър нож се реже по диагонал, на триъгълници.
6.    По възможност се консумира веднага.
Можете да намажете сандвичите и само с един сос. По желание добавете в авокадо соса една-две намачкани с вилица (до мус) рибки аншоа. Ако нямате време, ползвайте готов сос или само кетчуп. От сосовете може да направите и по-голямо количество и да поднесете в купички на масата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар