сряда, 23 февруари 2011 г.

Лешникови сладки



250 г брашно
130 г захар
120 г масло
130 г сурови лешници
1 ванилия
2 яйца

  1. Лешниците се запичат леко във фурната на 180 С за около 8 - 10 мин.
  2. Мекото масло, захарта, яйцата и ванилията се разбиват много добре с миксер.
  3. Прибавя се брашното, замесва се твърдо тесто. Накрая се добавят и лешниците.
  4. Тестото се оформя на руло с диаметър 5 см, завива се в прозрачно фолио и се оставя една нощ в хладилник.
  5. На другия ден се режат шайбички с дебелина максимум 1 см. Пече се около 20 мин. на 180 С в предварително затоплена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар