петък, 4 февруари 2011 г.

Шоколадови бонбони




Необходими продукти за 35-40 бр.:

160 мл сметана
100 г пудра захар
1 ванилия
200 г черен шоколад
30 г масло
1 с.л. ром (по желание)

За овалване:

Според вкуса и настроението :
2 – 3 с.л. натурално какао или подсладено какао,
5 – 6 с.л. смлени или ситно нарязани ядки (разбъркани с 1 с.л. пудра захар по желание), предпочитан от вас вид корнфлекс, шоколадови или захарни, цветни пръчици, кокосови стърготини...захарни, сребърни перли.

Начин на приготвяне
:

1.  Сметаната се кипва с пудрата захар и ванилията. Отдръпва се настрана от огъня. Прибавя се начупения на малки парченца шоколад. Разбърква се внимателно с тел. Когато шоколадът се разтвори напълно се добавя маслото и накрая рома.
2.
  Получената смес се покрива с прозрачно фолио и се оставя 3-4 часа в хладилник (може и едно денонощие).
3.  С помощта на 2 ч.л. се загребва от шоколадовата маса (около 10 г), пуска се в сместа за овалване, като полепне достатъчно от всякъде се оформя топчето. (Ако желаете шоколадовите бонбони да са идеално еднакви е добре да ползвате кантарче.) Съхраняват се в хладилник до консумация.

Корнфлекс бонбоните са много хрупкави и вкусни, но трябва да се консумират най–добре 2 - 3 часа след направянето им (за да не омекнат).
Внимавайте – някои видове сребърни перли са доста твърди!
 
Може да направите и само половин доза.






Няма коментари:

Публикуване на коментар