понеделник, 17 януари 2011 г.

Картофена крем супа с наденички



Необходими продукти за 7–8 порции

500 г картофи
34 глави кромид лук (около 400 г)
2 с.л. доматен концентрат ( или 2 обелени домата)
60 г глава целина
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
100 150 мл сметана (или прясно мляко)
30 г масло
1 2 пикантни наденички
½ китка магданоз за поръсване
По желание 1 2 с.л. лимонов сок


Начин на приготвяне:

1.
  Запържваме нарязания на полурезенчета лук до златисто. Прибавяме брашното, разбъркваме добре и добавяме доматения концентрат (или доматите)+ подправките. Размешваме хубаво и прибавяме нарязаните на средно големи кубчета целина и картофи.
2.   Сипваме вода, колкото да покрие добре всичко. Къкри леко до сваряване на продуктите. Към края добавяме сметаната (или млякото).
3.   Пюрираме сместа, отново кипваме и доувкусяваме при необходимост. По желание подправяме с лимонов сок.
4.   Наденичките се нарязват на кръгчета, запържват се в тиган без мазнина от двете страни. Сервираме супата с наденичките, поръсена с магданоз.

Вместо наденички може да сложите някакъв друг подходящ колбас или кремвирши.

Няма коментари:

Публикуване на коментар